Wie ben ik en wat kan ik voor je betekenen?

Ik ben Ginny Janssen, een professioneel adviseur & ondersteuner en ervaringsdeskundige boordevol passie. Ik werk graag vanuit en voor een hoger doel. Wat ik daarmee bedoel? Mijn drijfveer is het helpen van anderen, met de bedoeling hen weer in hun kracht te zetten en verder op weg te helpen.

Het helpen van anderen is iets wat mij al sinds mijn jeugd kenmerkt. Graag neemt men mij in vertrouwen wanneer er zich privé of op de werkvloer lastige situaties voordoen. Dankzij mijn persoonlijke eigenschappen en mijn professionele vaardigheden kom ik snel tot de kern en kan ik inzichten en adviezen geven die écht verder/fairder helpen.

‘’Werken vanuit en voor een hoger doel’’

Mijn drijfveer / The Why

Iedereen bevindt zich weleens in een ongewenste situatie op het werk of binnen de privésfeer. Ook zelf heb ik dat ervaren. Als geen ander weet ik hoeveel frustratie en gevoelens van onrechtvaardigheid dit kan opleveren. Soms zo sterk, dat de emoties een blokkade vormen waardoor je ervaart niet verder te komen. Juist dat is mijn drijfveer, om voor je klaar te staan in lastige tijden en de mentale gevolgen te beperken en effectief aan te pakken. 

Ook werkgerelateerd ben ik ervan overtuigd dat aandacht schenken aan psychologische veiligheid en mentale gezondheid enorm belangrijk is. Ik krijg er enorme energie van om hierbij te ondersteunen en of advies te kunnen geven.

FAIR

Vaak gaan vervelende situaties gepaard met het gevoel van onrecht. Uit een ongewenste situatie komen moet mijns inziens op een eerlijke manier gebeuren. Wanneer er andere partijen betrokken zijn, dient er altijd een balans te bestaan. Of het nu gaat over privé of werk, ik sta voor; eerlijkheid, gelijkheid en harmonie. Geven en nemen. FAIR dus. Zo is ook mijn bedrijfsnaam tot stand gekomen.

Achtergrond

Je treft in mij iemand die het mooi werk vind om men echt verder/fairder te kunnen helpen en zich altijd hard zal maken voor rechtvaardigheid. Met jarenlange ervaring in leidinggevende functies stond de balans tussen medewerker en organisatie voor mij altijd voorop. Ik weet beide belangen te behartigen en ben me ervan bewust hoe belangrijk het is om aandacht te schenken aan psychologische veiligheid en mentale gezondheid op de werkvloer.

Gedrag heeft mij altijd al geinteresseerd. Het willen begrijpen en verklaren van emotie/gedrag en daarmee vervolgens mijn omgeving hulp te kunnen bieden. Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid en mijn enorme interesse in ons menselijk gedrag, besloot ik om mijzelf hier nog verder in te verdiepen. 

Ik heb diverse (HBO) studies / opleidingen gedaan:

  • algemene psychologie
  • bedrijfspsychologie
  • sociale psychologie
  • eerste hulp bij psychische problemen (zowel volwassen als jeugd variant)
  • vertrouwenspersoon
  • professionele conflictbemiddeling
  • relatietherapie

Mijn werkervaring kort samengevat

20 jaren in leidinggevende functies
10+ jaren Intern vertrouwenspersoon
10+ jaren HR Managers functie
Vrijwilligerswerk bij diverse gemeenten en stichtingen; bieden van psychosociale ondersteuning aan individuen en op relationeel vlak
Arbeidsconflicten en verzuim situaties, tot aan het bespreken van privé situaties


Inmiddels heb ik zowel binnen mijn privé omgeving als in mijn werkveld en op basis van werken voor vrijwilligersorganisaties, velen bij mogen staan in vervelende situaties. Dit in de verschillende rollen als vertrouwenspersoon, conflictbemiddelaar, psychosociaal ondersteuner, bedrijfsmaatschappelijk werker en organisatieadviseur. 

Gecertificeerd en erkend vertrouwenspersoon

Ik ben een gecertificeerd vertrouwenspersoon, wat betekent dat ik middels een persoonscertificaat kan aantonen dat ik aan de gestelde beroepseisen voldoe. Om deze certificering te behouden, voldoe ik aan eisen als een basisopleiding, permanente educatie, intervisie, handelen conform de gedragscode LVV en het regelmatig aanleveren van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). 

Mijn afgeronde opleidingen zijn geaccrediteerd door de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en beschikken over het kwaliteitskeurmerk Registerplein voor sociaal professionals. Jij als klant kunt dan ook met een gerust hart op mij vertrouwen.